Bakom M-artNature  


M står för Morbidious...
Morbidious blev mitt artistnamn i fakirgruppen "the Evil spirits", som jag och en kompis startade 1995. Vi gav ett antal smärtsamma shower under några år. 2001 gjorde jag min absolut sista föreställning tillsammans med Dark funeral på deras releasespelning av "DIABOLIS INTERIUM" 2001 på Arena Stockholm.

MItt namn är Jonas Swahn, född -74 och bor utanför det lilla samhället Tibro.

Hela mitt liv har jag varit intresserad av naturen och allt som finns i den. Förutom mitt absurda intresse av dödliga kryp och herptiler så flugfiskar jag och jagar med båge.

Jag jobbar idag som lärare vid högskolan i Skövde, på programmen media och dataspelsutveckling.Giftet?
 


Mina första giftormar var en grupp albolabris och det måste ha varit runt -90. Idag inser jag att starta med att behöva tvångsmata dess ungar inte är en bra start för giftormshållning, snarare livsfarligt.

Det som tilltalar mig med giftiga djur är deras sätt att vara de ultimata predatorerna.

Giftorm är fullutvecklade som predatorer, dessutom är flesta huggormar oftast är framme i terrarierna.

För två år sedan träffade jag Dennis Henrysson när jag skulle köpa ett par ormar av honom, på något sätt av och av någon anledning höll vi kontakten (varför Dennis?)

Nu jobbar vi tillsammans med djurhållningen, terrarieinredning och giftormarna.

 

 

 


Fotografi

Jag har alltid fotograferat... jag minns att jag redan som liten letade efter ett par funktioner som jag nu vet kallas teleoptik och macro.

a closeup!

 


Konstnären

Jag har en estetisk gymnasieutbildning i botten och har provat flertalet uttrycksformer. Airbrush, smide, digital skissning / teckning, skulptur, film, animation.

Jag har aldrig kunnat bestämma mig för vad jag ska satsa på. För två år sedan beslutade jag mig för att fortsätta jobba med olika tekniker, men att istället satsa på att i huvudsak jobba på temat natur.

Det var då m-arnature kom till, jag samlade alla mina erfarenheter och intressen under ett namn.

M-artnature är inte ett företag utan ett samlingsnamn för mina spretiga hobbies, som har en sak gemensamt nämligen natur.

 

slakt
Vildsvinsslakt, man kan undra
varför jag som djurvän jobbat som
slaktare eller varför jag jagar!?

Svaret är:
jag äter mer än gärna kött och om jag gör jobbet, vet jag att slakten / jakten skett så humant som möjligt.


www.M-artnature.se

Vi har samlat erfarna kompetenser när det gäller djurhållning och uppfödning. vi är idag 4 killar som har olika spetskompetenser och vår ambition är att avla fram djur i så naturliga förhållande som möjligt. Vi gör INTE detta i vinstsyfte utan det är en hobby för oss alla, blir det någon krona över går dessa till att förfina eller utöka aveln och djurhållningen.

De djur vi köper får ett varaktigt hem som avelsdjur eller i utställningssyfte. Vi är emot att köpa djur för att sälja dem vidare i vinstsyfte och vår grundsyn finns formulerad som
M-artnature garanti

Har ni frågor om djurhållning så tveka inte att höra av er!


2 x Jonas
20 års jubileum sen mitt reptilintresse blev formellt!
1988 fick jag en veckas praktik på skansen akvariet, vem kunde då ana hur rejält det skulle balla ur 20 år senare.. (de flesta troligen)

Foto:Peter Nordahl

www.nordahlbild.se